Ga naar de inhoud

Genealogie De Rijke

Het onderzoek naar mijn ‘stamvader’ van de familie “De Rijke” is eigenlijk afgerond. Stamvader van mijn tak is Olivier Jacobse de Rijckaert, geboren Oostwinckel (Vlaanderen) en begraven te Tholen. Van beroep was hij timmerman. Hij huwde in Oostwinckel in 1597 met Stijgen Danchartsdr. Voor nog verder onderzoek moet ik dus naar België.

Wel wil ik mijn stamboom uitbreiden ‘in de breedte’ dus die informatie is altijd welkom. Het e-mailadres is: “website (at) waterlander (punt) nl”.

Hier kon je een genealogisch overzicht vinden, waarbij de ‘stamvader’ het uitgangspunt genomen was.

We hebben veel verzoeken gehad om een namenlijst op te nemen, zodat het voor anderen makkelijker wordt om te kijken of wij voor hen interessante namen in onze gegevens hebben. Ik heb hiervoor gekeken naar het programmaatje ged2www, maar dat had in mijn ogen te veel nadelen (gaat slecht om met tussenvoegsels en het gehele pro-gen bestand wordt meegenomen, ongeacht of wij het op de site willen hebben). Daarom ben ik weer terug gegaan naar Pro-Gen, en maak nu per publicatie een namenlijst. Wij hebben dus een namenlijst genealogisch overzicht.

Foto’s

Inmiddels hebben we hier ook foto’s aam toe kunnen voegen Als je zelf een foto wilt aanleveren, stuur dan via de “website (at) waterlander (punt) nl” een foto naar ons.

Tot slot, zonder het voorwerk van Ineke van Westenbrugge-de Rijke, Cees Feringa Erik de Rijke en het Zeeuws archief had ik dit nooit kunnen bereiken. Mijn hartelijke dank hierbij voor hun inbreng.

Interessante sites op internet over genealogie:

www.cbg.nl
Centraal Bureau voor de genealogie

www.familysearch.com
Familie historie en genealogie gegevens van de Mormonen

www.nedgen.com/nl
Genealogische zoekmachine

www.familiemolema.nl/zeweb.htm
Site over Genealogie in Zeeland, inclusief een wegwijzer genealogie & Archieven in Nederland

 


© 2000 – 2022 Rob Waterlander & Mariska de Rijke